Gebruikt als Spieropbouwer en Verbetert het Lichaamsgewicht

Het spierstelsel zorgt voor de mechanische activiteit van het dier in de vorm van mobiliteit van de verschillende delen van het skelet of zijn aanhangsels, de beweging van materiaal langs buisvormige organen zoals het spijsverteringskanaal, luchtwegen en bloedvaten en het pompen van het bloed door de bloedsomloop door het hart.

Spierontwikkeling oorzaak:

  • Genetische selectie voor snelle groei en lichaamsbouw
  • Meer spiervezels
  • Dieetvoeding

 

Probleem:

  • Overheersende myopathieën
  • Vetoxidatie
  • Verlaag de voedingswaarde

 

Oplossing:

  • Voedingsregimes voor snellere groei en meer spiermassa
  • Initiatie van oxidatie en kwaliteitsverlies bij pluimvee door voeding
  • Voorzie in de energie- en respiratoire zuurstofbehoefte van de spieren
  • Gebruik van macromineralen en vitaminesupplementen in de voeding

Vitamine E:

Bij langdurige voeding leidt vitamine E-suppletie tot veranderde transcriptie van genen die verband houden met het lipidenmetabolisme via belangrijke signaaltransductieroutes waarbij enkele specifieke enzymen betrokken zijn (proteïnekinase C en fosfatidylinositol 3-kinase), waardoor mogelijk de vetzuursynthese en samenstelling van lichaamsvet worden verbeterd . Vitamine E heeft gunstige effecten op de lipidenstabiliteit in spier- en vleeskwaliteit vanwege de invloed op de expressie van genen die verband houden met het lipidenmetabolisme. Een van de vele manieren om vlees te verrijken met antioxidanten, is door ze in het dieet van dieren op te nemen. Het niveau van een antioxidant moet echter worden aangepast aan zowel de vraag van dieren als aan de bescherming van vlees. Vitamine E beschermt vleeslipiden tegen oxidatie, verandert de histologische parameters in de spieren en kan tegelijkertijd het organisme aantasten. Vitamine E wordt algemeen erkend vanwege zijn positieve effecten op de vleeskwaliteit en immuunrespons, groeiprestaties, met name in verband met de omvang van de vitamine E-respons overeenkomstig het toegepaste suppletieniveau. Het tekort is verantwoordelijk voor vergrote hakken, spierzwakte en kuikenziekte. het lichaamsgewicht van dieren beïnvloeden.

Selenium:

Selenium is als essentieel spoormineraal van fundamenteel belang voor de diergezondheid. Het is vereist voor spierfuncties, reproductieve functies en ontwikkeling en immuniteitsontwikkeling en het tekort kan leiden tot spierdystrofie en een slechte immuunrespons. Vogels die organisch selenium in hun dieet kregen, verbeterden het gewicht, de borstopbrengst en verminderd druppelverlies en verminderde FCR.

Vitamine D:

Vitamine D is vooral bekend vanwege zijn rol bij het reguleren van de calciumhomeostase en bij het versterken van botten. Het wordt echter steeds duidelijker dat het ook belangrijke heilzame effecten heeft buiten het skelet, waaronder de spieren. De vitamine D-status is positief geassocieerd met fysieke prestaties en omgekeerd geassocieerd met het risico op vallen. Van vitamine D-suppletie is aangetoond dat het testen van spierprestaties verbetert, vallen vermindert en mogelijk invloed heeft op de spiervezelsamenstelling en -morfologie bij oudere volwassenen met vitamine D-tekort.

Het tekort wordt geassocieerd met oxidatieve stress in de skeletspieren die de mitochondriale functie beïnvloedt en de ontwikkeling van skeletspieratrofie beïnvloedt. Namelijk, vitamine D-tekort verlaagt het zuurstofverbruik en veroorzaakt verstoring van de mitochondriale functie.

Vitamine b12:

Vitamine B12 is een essentieel onderdeel van verschillende enzymsystemen, waarbij de meeste reacties betrekking hebben op de overdracht of synthese van methylgroepen. Hoewel de belangrijkste functie van vitamine B12 de stofwisseling van nucleïnezuren en eiwitten is, functioneert het ook in de koolhydraat- en vetstofwisseling.

Bij opgroeiende kippen resulteert een tekort aan vitamine B12 in verminderde gewichtstoename en voeropname, samen met slechte bevedering en zenuwaandoeningen. Legkippen lijken in eerste instantie in staat om het lichaamsgewicht en de eierproductie te behouden, maar de eiergrootte is kleiner. Bij fokkers kan de uitkomst aanzienlijk verminderd zijn, hoewel het enkele weken kan duren voordat tekenen van gebrek optreden.

De meeste embryonale sterfte als gevolg van vitamine B12-tekort bij hennen vindt plaats na ongeveer 17 dagen incubatie, met slechte beenspierontwikkeling, bloedingen, dwerggroei, verkorte snavel en oedeem. Bovendien waren de klinische symptomen die het tekort karakteriseerden onder meer een slechte eetlust en groei, tranenvloed, gespierd

Lysine:

De behoefte aan aminozuren (AA) van vleeskuikens is uitgebreid bestudeerd, evenals factoren die dergelijke eisen beïnvloeden, zoals geslacht, leeftijd, genetische belasting, hittestress, energieconcentratie in de voeding en de interactie met het niveau van ruw eiwit.

Van lysine, een van de belangrijkste AA voor eiwitsynthese en spierafzetting, is ook aangetoond dat het betrokken is bij de synthese van cytokines, proliferatie van lymfocyten en dus bij het optimaal functioneren van het immuunsysteem als reactie op infectie. De lysine die nodig is voor het optimaliseren van de opbrengst aan borstvlees kan hoger zijn dan de hoeveelheid die nodig is voor een optimale gewichtstoename en voerefficiëntie. De opbrengst aan borstvlees was verhoogd bij vleeskuikens die vanaf een leeftijd van 1-14 dagen een dieet kregen met toenemende Lys-waarden.

Het voeren van vleeskuikens met een hoog lysinegehalte verhoogt het karkas- en borstpercentage met respectievelijk 4,4% en 1,81% in vergelijking met vleeskuikens die een laag lysinegehalte krijgen. Dieetformulering op basis van verteerbare aminozuren in voedermiddelen en hoge lysinegehalten in de voeding beïnvloeden het karkas- en borstpercentage van vleeskuikens. De interactie tussen verteerbare aminozuren en een hoog lysinegehalte maakt de volledige expressie mogelijk van het genetische potentieel voor groei van vleeskuikens. Uitval, demyelinisatie van perifere zenuwen en vermagering.

Maxifit

Maxifit wordt gebruikt als spieropbouwer. Het resultaat van het gebruik van Maxifit als aanvullend voer in de voeding leidt tot een grotere dij- en borstvleesmassa, verbeterd gewicht, ontwikkelde immuniteit, overleden FCR en kan ook positieve effecten hebben op de vleeskwaliteit.